2010. április 14., szerda

Békakirály fia- lánya

Buddy nem nagyon ismerheti a békakirályfi-mesét, de hogy még békát sem látott soha, az nagyon meglepett.....

Kedd van és ugye már napok óta zuhog az eső és nem bír magával szegény a házban. A ketrecben fekvéses hisztizés, valamint kiengedve a benti dolgok módszeres ellopdosása az asztalról és a szobából - konyharuhák, tollak, edzőcucc darabok, gombócba gyűrt tiszta zoknik - felett érzett növekvő haragom kapcsán úgy éreztem, hogy mivel elállt kicsit az eső, irány ki a szabadba, legalább addig, amíg elugrok bevásárolni. Ez az esős idő annyira felpörgette, hogy képes volt azután hisztizni (fél órás alvás etapokkal megszakítva), hogy Atter reggel elvitte sétálni, 20 percet labdázott vele, majd délben - kedd révén -  jött I. kiképzést tartani neki, ami szintén egy óra, délután megint séta és labdázás, de este hétkor úgy érezte, itt az idő egy jó kis rosszalkodásra. Szóval kicsuktam a kertbe, hadd vezesse le fölös energiáit.
Amikor megérkeztem a vásárlásból, a kapuban várt az udvaron, Normál esetben ilyenkor - mihelyst felismer - felugrik a kapura és mint egy nyurga néptáncos, bokázik, ugrál dinamikusan a két hátsó lábán, a mellsőkkel  úszást mímelve és csinálja mindaddig, amíg a kapunk keresztül csókot nem váltunk (mondtam, nálunk a közömbös hazaérkezés az, ami nagyon nem lett standard...)
A ház felé haladva a kapuval párhuzamosan egy "lomha földi béka" araszolására lettem figyelmes. Gondoltam, Buddy is látott már ilyet, hiszen több, mint egy éves...
De nem. Éktelen haragra gerjedt a látványtól, hogy ez meg mi a fene akar lenni? és mintha egy riválissal  állna szemben, hangos ugatással, morgással próbálta elüldözni a betolakodót. Ahogy a kaput kinyitottam, kirontott, és a béka után eredt, akinek szerencsésen sikerült bemenekülni egy kerítés mögé, Buddy pedig dühödten ijesztgette, ugatta, majd kis idő múltán újra és újra visszatért a helyszínre, ahol az állat a határátlépést elkövette és úgy morgott, mint amikor vaddisznók ereszkednek alá a kis úton, és azokat kívánja eltántorítani a kerítés mögül.
Ezt csinálta egy békával. Bele sem merek gondolni, vajon mi mindent nem láthatott még! Mi lesz még itt? Előveszem a biosz albumot és holnap átpörgetjük, mert ekkora izgalom egy kis kétéltű miatt félek, hogy megárt érzékeny lelkének...

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók