2010. március 25., csütörtök

Reggeli szertartás


Az van, hogy a reggelek varázslatosan indulnak. Buddy 7-kor elkezd ásítozni a ketrecében, ááááááá, hmmmmmm, mrrrrrr, múúúúúú, majd szép fokozatosan dúdorászni kezd, ami egyszer csak átcsap tutulásba. A. ekkor kipenderül mellőlem a hitvesi ágyból (így alakult, na, hogy Ő csinálja, most meg, hogy egy hónap múlva tovább bővül a család egy embergyerekkel, még alibim is van rá), és lecammog az emeletről.

Innentől végtelen döndörködés, szeretgetés indul be, majd B-t szépen kivezeti az udvarra, le a teraszról és KIZÁRJA a kertbe.

Bádó elvégzi a dolgát, 7:10-ig megérkezik Csoki barátja Zsuzsával az utcából, a kerítésen keresztül örülnek egymásnak, majd 7:15-től a kutyink megkezdi szokásos napi őrjöngését.

Először körbe-körbe fut a ház körül. A konyhaablaknál felugrik, kaparja a falat. Majd előrefut a terasz oldali bejárati ajtóhoz, felcsimpaszkodik a korlátra és onnan figyel olyan arccal, mint akinek most mészárolták le a családját. Majd vissza a ház másik oldalára, a WC ablak alá, és ott ugrál. Majd keservesen sírni kezd, hogy mit képzel a köcsög falkavezér és az alfanőstény, hogy nem jönnek még ki érte. Majd kezdi előről a körözgetést.

8:00 tájban valamelyikünk megszánja, és beengedi. A köv. módon: ajtó kinyit, oldalra nézés, "mé ölted meg anyámat'arckifejezés a kutyán, szája egy csík, egy merő szemrehányás, aztán "jéé, be fognak engedni". Kis teraszkapuhoz rohan Bádó, felugrik, beengedem, befut a konyhába, majd vissza és úgy rámugrik, hogy bármelyik pankrátort a földre küldené. Majd indul a huhogás, hörgés, és további ugrálás. Állítólag örül...

8:08 - sétálni indulunk, addigra 10x ugrál, kap egy kis nasit és párszor át is öltözöl....

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók