2011. január 28., péntek

Kennel köhögés


http://www.gettingadog.org


Na, jó sokáig elhúztam, hogy végre írjak, egyfelől elkezdtem dolgozni és nincs időm, másfelől valami frappánssal akartam nyitni az évet. Addig-addig húztam, halasztottam, hogy Buddy adott egy apropót. Az egész ott kezdődött, hogy leugrottunk az állatorvoshoz a múlt héten, hogy veszettség ellen beoltassuk és ott hülye fejjel rákérdeztem, hogy a régóta esedékes kombinált oltás jó lesz-e majd a kennelköhögésre. Pech.... Tegnap este Buddy elkezdett hörögni az udvaron, még vacsora előtt, úgyhogy félrenyelésre, egyéb gondokra nem gyanakodtunk, max. arra, hogy leslukkolt egy adag havat. Hát nem. Éjszakára már hörgött, öklendezett, teljesen készen voltam, őriztem, hivogattam állatorvosi ügyeleteket, stb. Persze senki nem veszi fel, de egy igen, elhadarom a gondomat, mire az úr: hölgyem, én a portás vagyok, de szerintem abból, amit elmondott, nincs sürgősségi ellátásra szükséges. Elhittem:) Aztán ma reggel hívtuk Ildit, Buddy oktatóját és barátját és egyértelmű lett, kennelköhögés http://www.haziallat.hu/kutya/betegseg-gyogyitas/kutya-betegseg-kennel-kohoges/2448/. Ez egy csúnya, makacs betegség, olyan, mint az influenza, leveri a kutyát, rémesen köhög, akár az öklendezésig. A fázisai: 1) vírusfertőzés 2) bakteriális felülfertőzés. Remélem, a második fázist elkerüljük. Buddy most pihen, nincs suli, mert fertőző, nincs labda, paskolás, csak nyugi, finom foglalkozás, kevés hóban ugrálás. Napi egy Algopyrin. És a gyógyírok! Finom levest főztem Neki estére, benne darált hús, gyömbér, zeller, szegfűszeges hagyma és egy nagy adag kakukkfű. És persze rengeteg kamillatea. Kis Bádszor, beteg kis kutymorgónk.

2 megjegyzés:

Kedves Anna E. írta...

Sziasztok !

Véletlen találtam a blogra, de megörültem, mert a "VENDÉG KUTYÁM"
/ LÁNYOM 2 ÉVES GOLDENE SIBA/ brutálisan elkezdett köhögni, öklendezni, hányni.Rögtön arra gondoltam, hogy kennelköhögés- mert amióta meg van kis szaros / ez az én kutyám Dafni, egy border collie/ úgy kikupálódtam kutyáékból, hogy nagyon.Mivel Dafni oltva van kenelröhögés ellen, talán nem kapja el, de nagyon féltem, még csak 6 hónapos.Adtam algopirint és reggel egy fél szumetrolint és este is fél szumetrolint. Teljesn jól van, a köhögés kicsit alábbhagyott,eszik, iszik,kakil, rohangál Dafnival, de most ez később is ki fog jönni, vagy lehet esetleg a betegség lezajlása után immunizálni, vagy nincs értelme.Az igazság az, hogy szeretem a lányom kutyáját is, de nagyon féltem az enyémet, arról nem is beszélve, hogy Dafni suliba és agiliti edzésre jár, Most akkor ne menjen ő se?Mert ő is lehet hordozó? Nagyon idegesitő!

Léna írta...

Tyű,nem láttam a bejegyzést, elnézést! Remélem, azóta már minden lezajlott és jól van Dafni, nem kapott el semmit! Azt hallottam amúgy, hogy csak egyszer kapják el a kutyák és utána automatikusan kialakul a védettség... Bár ez kicsi Dafninak nem vigasz, Neki marad az oltás!

Rendszeres olvasók