2010. augusztus 21., szombat

Vizsla? Nem? Dobermann...?!

Dobis körökben forogva sokszor mesélgetünk egymásnak a dobikat övező előítéletekről. Buddy tanítómesterének két dobilánya is füles farkas, és mint ilyen, nem hordozzák a dobik tipikus "fenyegető" jegyeit, úgymint a rövid farok és a vágott, álló fül. És innentől ugye borul a kép. Mert hát nem úgy néz ki. Tehát nem dobermann.
Hanem a barna egy vizsla. Ez a leggyakoribb tipp. A fekete-cser pedig erdélyi kopó. És innentől megindul a boldog handabandázás a kutyával, a kedves járókelő simogatja, a kutyuskák boldogan ugrálnak, majd egyszercsak, mihelyst eloszlik a vizsla állítás és elhangzik a dobermann, a gyanútlan járókelő gyanakodni kezd, majd védekezni, majd hátrébb lépni, majd akár sietve távozni.
Hiába kérem,“You never get a second chance to make the first impression” (sosem kapsz második esélyt az első benyomás keltésére) ezen esetben nem igaz!

1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia!

Szeretném a figyelmedbe ajánlani a kutya.miner.hu oldalt, ahol a kutyás blogokat jelenítjük meg egy helyen. Úgy gondoljuk, rengeteg értékes információ van a blogokban, s jó volna ezeket egy helyen látni - ebben a témában is.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozáshoz pusztán az engedélyed kérjük, anyagi vonzata nincs, a blogbejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu

Rendszeres olvasók