2010. május 22., szombat

JÁRŐRVERSENY

http://www.tankonyvtar.hu/site/upload/2008/10/images_01368.gifMondják, hogy az anyaság lemondással jár. Hát igen, lehet ezen szomorkodni, de egyelőre csak a nyolc helyett három órás alvás etapokkal nem vagyok kibékülve, minden másért kárpótol a csoda fiam, KisBenedek. Azaz így volt eddig. Éppen most az opportunity cost-ja az anyaságnak az egekben, brühühühühü.
Ugyanis a Budakeszi kutyaiskolában, Buddy Alma Mater-ében ma, egész pontosan éppen most! JÁRŐRVERSENY van. Aprajának, nagyjának.
Jó, jó, de akkor miért itt verem a gépet és nem ott parádézok a kutyuskával? Hát mert Kisbenedek még csak most tölti a három hetet, még nem tudunk menni.
A járőrverseny egy házi akadályverseny. Először tavaly májusban vettünk részt, igazi jó suliindító volt, mert akkor még csak egy hónapja jártunk Bádócskával trenírbe, mégis nagyon ügyesen szerepelt. Vajon mit alkot most?
A verseny előtt az egész iskola vegyesen csoportokra oszlik, ahogy mondom, kicsik, nagyok egy csoportban, vállvetve küzdenek, és kiváló alkalom ez megismerni a többi kutyuskát és kísérőit. A versenyszámok, melyek az iskola területén, a gyönyörű tájban különböző helyszíneken zajlanak ( izé, mint általában az akadályversenyek) felettébb izgalmasak:
  • futóverseny
  • teniszlabdát kanálban végigvinni egy enyhébb szlalompályán, miközben a kutyád laza pórázon jön melletted (egy apró húzás is végzetes lehet). - Buddy ezt tavaly 5 hónaposan fantasztikusan vette!!!!
  • ugass a gazdád jelzésére - rávenni a kutyádat, hogy ugató hangot adjon ki. Itt a gazdák félelmetesen meg tudják alázni magukat:) olyan hangrepertoárt bocsátanak ki, de persze soxor hiába, ez nagyon nehéz gyakorlat. A legtöbb kutya a visongásra, a "segítség" jajjszóra, a sípolásra, ugatás mímelésre, stb., csak bambán bámul.
  • minél több teniszlabda megkeresése a bozótosban
  • behívás időre
  • mutatványok a szomszéd kutyájával (fektetés, állítás, ültetés egy megadott sorrendben). Mázli, ha nem egy rakoncátlan, ivarérettségbe lépő juhászkutyát kapsz ki....
  • kukacon átmászás
  • kicsi palánkon átugrás, a végén a szőnyeges pódiumra megérkezés
A végén csoportos eredményhirdetés, fotózkodás és zsúr.


Atit kikészítettem induláskor, miközben a család legfiatalabb tagját reggeliztettem. Mit vesz fel, mit visz, mit fog kapni Buddy, ha ügyes lesz, stb., majd az indulási időponthoz közeledve sírva fakadtam. Micsoda jó mókából maradok ki.


Na mindegy, szeptemberben újra lesz, akkor már Benedekkel jeleskedünk a neves eseményen. Addig pedig várom az uramat és a kisBádónkat, hogy beszámoljanak, hogy megint a magyar agár nyerte meg a futóversenyt:)

Képes beszámoló a tavalyi versenyekről


FRISS!!! az idei verseny képei

http://gallery.site.hu/u/Koszti_Eva/Kutyaiskola_001/jarorverseny_2010/?g2_page=11

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók